Wednesday, 3 October 2012

Selamat Hari Raya!!!!!

Ok,saya tak kira kalau orang nak tumbuk muka saya kalau saya baru nak update entry pasal aidilfitri! hehehe...saya nak jugak!!! tak kira... (sambil guling2).. di kesempatan ini, saya ZAHIRA ASRI ingin memohon maaf atas segala salah silap,caci maki dan kekurangan yang telah saya lakukan kepada anda semua...mohon maaf juga kpd nyamuk2 yg selalu saya pukul sampai anak2 anda digelar yatim piatu...ampunkan saya,ya Allah...ok2,meh view picture sepanjang behari raya ;)...

First raya...


mak ayah..ok,muka ayah nampak putih dekat sini.. *35% fake :P

abang ipar terpaksa bekerja on first shawal..saya x sedih tp bini dia sedih..haha.. *btw,ada yg bertanya,abg ipar saya is an engineer of traffic controller at KLIA... ;) 


 we always fighting but i always miss my lil bro.. *ok,mesti adik aku terharu dgn statement ni :P
 my only one nephew, ahmad wazif..comel dia ikut saya..x tipu.. :P

si gelojoh adalah saya ;)



second raya...
 ok,sangat berpuas hati bila upload picture adik aku tutup mata!!!
 bila semua akak2 dah bekerja, pegi beraya pun kereta nak asing2..nak menunjuk kereta lah tu ;P
 si tiang ni selalu sangat siap dalam kereta..tq for the car's mirror

at last,mereka beraya bersama...hehehe...

Bila beraya sendiri, maka hanya kami berdua yg semangat main bunga api...saya masih kanak2 ;)

SELAMAT HARI RAYA,MAAF ZAHIR BATIN :D

saya penipu

Ok2, dah ada beberapa orang cop saya PENIPU since saya tak tunaikan janji saya untuk update blog...hahaha...banyak kije lah sayang2... (ok,macam lah saya je student dlm dunia ni..).. saya bukan penipu...saya baik taw..eh2,lupa pulak nak bagi salam. ASSALAMMUALAIKUM... ;)

Thursday, 20 September 2012

Bernafas...


Assalammualaikum...okay.. lama sangat tak hupdate entry..bz sangat.. (budget CEO)...
sayang2,terlalu banyak nak storu..malam ni i update...promisshhh...hehe...sebab pukul 2 ni ada class...
need to talk with my pillow now...kalau tak,kat kelas nanti saya tido tanpa mengira waktu..hehehe...

Bye...jangan nakal! ;)

Wednesday, 15 August 2012

Cinta TAK BOLEH dipaksa

Assalammualaikum... Entry kali ni bukan melepaskan geram tapi cuma ingin si dia tahu. He's my schoolmate... Tapi jumpa balik waktu kami chat di FB.. Dipendekkan cerita yang sememangnya dah pendek ni, he said nak kenal aku lebih mendalam.. And I replied:

" Ok..But jgn MENGHARAP apa2..sbb aku masih sakit dgn org dulu"..

So, I thought everything is clear.. So, why he want to push me to love him? Kenapa nak buat ayat sedih seolah2 aku berjanji and bagi harapan dekat dia? Sedangkan, tak sampai 4 hari kami msg... Cerita ni lama dah tapi berbangkit balik..Perasaan semua ni tak boleh dipaksa..aku tak pernah ada perasaan pun dekat kau, a***... And please stop stalk my FB and msg aku cakap aku happy semua..yup! I'm happy tapi x semestinya happy kena bercinta... Jangan sbb kau sunyi, u push me!

For him,
Don’t force yourself to fall in love just because you think it’s your turn... Wait for a while, Allah have a good plan for you and you might receive a heart that you deserve one fine day... You can't make someone love u..Remember, the higher u climb on the loves, the harder you fall... Don't push me because I'm in so much pain from my past love and I cannot lie to u and said that I'm ready to love you.. I CAN'T... Look in the mirror..you and yourself need you more than anyone else...you still young,boy..



With no love,
zahira...

Tuesday, 14 August 2012

Berbuka...

8 Ogos hari tuh, aku and family at last dapat berbuka puasa sama2 dekat luar.. and we choose PineTree Hotel Batu Pahat since rumah kami dekat Batu Pahat..takkan kami gigih nak berbuka dekat Sarawak pulak kann.. :P

Why we choose this place? Sebab akak saya terpengaruh dengan iklan dari New Straits Time where it shows that this hotel menyediakan lebih 100 hidangan untuk berbuka...




haaa... ni lah keratan paper NST yang menggoda kalbu akakku..huhu..

Harga dia affordable lah..RM50/person..sampai je lobby, berlari ayah aku nak tengok betul ke ada 100 hidangan..hurmm..entah,bagi aku tak sampai 100 pun..air pun x banyak choice...tapi aku gila dgn dessert dia lah..tu je yg aku puas hati... But, untuk kenyang, ok lah... alhamdulillah...


Tengok2..dua choc cake aku belasah...

haaa...ni muka puas dapat melantak dessert yang ada...BTW, kuih sambal tu sgt5 sedap..mesti hotel ni beli dekat Cik Kiah je ;)

Ok,bye!

For you, BOJAIQI


Jam dah pukul 5.45 PM.. Waktu sesuai untuk tolong mak kat dapur tapi saya masih gigih meng'hupdate' entry.. Why? Because I start to miss my sayang2... Seriously.. :'(

Start on December 2008, I meet them... Start with, Zara.. First time pandang dia, aku da cakap dia ni cun...taw2 keturunan arab..memang tak dinafikan lah kecantikannya...Dia ni kelakar, comel and suka buat fashion tudung pelik2..tapi cun je...kami panggil dia 'mek' because of no reason...Now dia study dekat UiTM Machang in Financing.. Mek,kamu sangat jauh dari kami...Susah nak mengedate taw...


ok... kompem ramai yg da cair kann tengok Zara ni... Zara,kamu memang adorable okay ;)


Then, on the same day, aku jumpa Eila...first impression dia macam sombong... Bila dah berborak, hamek kau!!! Dia lah badut antara kami... Penceria suasana.. ada je benda nak dilawakkan... Dia usik orang pun dah buat kami gelak sampai guling2... Aku pernah bermasalah dengan dia sampai dia terasa dengan aku.. Itu sangat tidak disengajakan dan sangat2 mohon maaf dekat kau, Eila... Eila ni family dia orang Minang... Macam2 bahasa minang dia ajar kami.. Eila ni attitude dia membuatkan dia comel.. Dia dah kerja and dia kena selalu belanja kami.. ;)... Eila, I think you are cute in your way.. Jgn terlalu merendah diri cause you are good enough,dear :)

Ni Eila.. Comel kann... Dia ni, selalu diperhatikan oleh lelaki2 seperti di ANDALUS..Siapakah? hanya kami yang tahu :P


Masih di hari yg sama, aku jumpa si mok2, Esya... Oh, dia sangat peramah on the first day... After kenal dia betul2, dia ni ada degil dia.. But I treat her like my younger sister (walaupun kadang2 dia lagi garang dari aku)... Dalam degil dia, ada tegasnya... Dia sangat5 penyayang dan sangat5 menjaga kawan2 nya... Miss Love.. ni pun gelaran yg boleh diberi kat kau, Esya... Her mom pun sangat sempoi macam anak dia jugak! hahaha... Esya ni howt bebeh!.. Gaya artis tuuu.. (mintak sign...) Esya, you're very close with me and I know there are many things I did to u that make u hurt... I'm sorry because I'm very love u,dear... Esya ni pun dah kerja.. So dia dgn Eila haruslah selalu belanja kami..weee~...

Si howt, Esya... Mulut cover, yunk.. :P

After a week kenal dengan mereka bertiga ni, saya jumpa dengan dua org lagi si cantik manis... First is Munirah a.k.a Kak Ira.. First Impression tengok dia, ayat pertama aku 'dia manisss.....'...tapi dia tak tahu lah aku cakap ni nanti senyum sampai next year pulak..hahaha.. Dia 'kakak' antara kami sebab faktor usia...hahaha...tak lah tua pown! Attitude dia pun comel2 and sweett... Dia sangat lah genius! seriously..dia mampu mengira without using a calculator dalam sekelip mata! Dan dia je yang mampu utk terus tekan kalkulator waktu baru 3 saat selak kertas soalan exam.. Korang mampo??hehe.. Dia penerima ANC waktu Diploma.. Bijak kan?? Kak Ira, you such a sweet woman and I'm sorry because make a problem with you when we are in Sem 3.. I'm really regret about it.. And I hope the love between you and him has never ending..

Tadaaa... Ni lah si manis, Kak Ira.. dari senyum dia dah nampak dia genius..hehe

Lastly, is Dena... Oh, dia lah kawan paling blur yg saya pernah ada.. (walaupun aku pun blur sometimes)... Tapi blur dia tersangatlah lucu... Kadang2 kami da buat lawak yang ketiga tapi dia baru nak ketawa lawak yang pertama... Dia gorgeous (walaupun dahi agak bersinar)...hehe.. Dia sangatlah perfectionist... Dia suka ulang apa yang kami cakap utk pastikan dia betul2 clear..hehe... Study dgn dia baru2 ni sangat comel! Dia akan salin SETIAP SATU perkataan yang aku sebut sebab ini lah Dena..hahaha.. Dia ni garang taw tapi dengan aku je.. siannn kann... Dia ni pun bijak juga.. Grade in first class wktu Diploma.. Dena, you're really caring woman and I hope the blissfullness between you and him is until the marriage.. I really like your love relation :)
miss gorgeous, Dena.. ira dapat curi pic dena yang dapat cover your 
'shining', dear :P

We are six! Tak lebih and harap2 tak kurang..They like my siblings...Aktiviti wajib kitaorang adalah spt berikut (ceehh macam soalan exam!) :

i)karaoke (location: Red Box)
ii) Overnite (location wajib: McD)
iii)Tengok movie (dekat laptop)
iv) Berborak sampai melalut entah ke mana
v) Plan holiday or any trip (kdg2 kami plan sampai overseas taw!)
vi) DLL ;)

Although kami berenam, but sometimes we like a couple... Kak ira n dena is like a twin! They love to snap pic together.. Muka diaorang seiras.. Tarikh lahir diaorang sama and further degree pun dekat tempat yang sama..
haaa... lebih kurang kan muka diaorang.. eyt2!! dua2 tak available dah..jangan pandang sampai juling :P

Eila and Zara.. Diaorang antara yang muda lah... (bolehlah dikatakan muda:P) Oleh kerana diaorang ni antara yg muda, so kepala mereka bila digabungkan akan menghasilkan chemical2 positive...hahaha...Dua2 ni kalau dah bergabung, habis keluar sengal mereka...
haa...tengok kesengalan mereka..ni lah hasilnya :D..comel macam nak kena tumbuk kann...hihi

Aku? aku pulak lebih 'cenderung' dgn Esya...maybe sebab kami pernah dipulaukan suatu masa dulu.. (haha...old story..).. Esya ni lagi muda dari aku but sometimes aku rasa yang pemikiran dia lebih matang.. Dia lagi banyak marah and tegur aku banding aku marah dia taw...Dia ni mcm power rangers..korang jgn berani buat jahat kat kami... Nanti Esya akan bertukar menjadi cat woman!haha...
Sorry Esya..ni gambar terbaik aku boleh dapat although muka kau macam x sayang aku..hahah..

After kami bertumbuk, bergaduh, terajang, ketawa, nangis, dan happy sama2, I'm realise this is what we call a frienship.. Dalam persahabatan mesti ada suka dan duka..begitu juga kami... Bohong kalau tak de yang bergaduh atau terasa hati antara kami but I believe this is the reason why we are close... Tiap group mesti ada nama dan kami mestilah nak ada nama group jugak kann.. BOJAIQI..this is our group name.. WHY? jgn harapkan jawapannya..huhu..nama ni diambil secra tak sengaja dari satu petikan filem Indon..

My dear, Bojaiqi.. I love the way we are.. I'm sorry if I always do mistakes or make you guys hurt because of my act.. I'm not perfect but I always try to be my best for you guys... I'm proud to story about us to anybody because you are part of my heart.. I hope our relation is something that we can love, sharing and caring... Sincerely, I always miss you, sayang2...Alone at Segamat make me deeply miss you...Ini je yang mampu Ira buat... Kalau nak tulis sepenuhnya, mau2 sampai Ira grade tak abes entry utk korang..hihi... Hope my Bojaiqi like it ;)

Meh, kita share2 my Bojaiqi's moment...





I ALWAYS LOVE YOU, FRIENDS :'(

Monday, 13 August 2012

BOYFRIENDS in my life

Assalammualaikum... (sambil buat muka ayu)...

Entry kali ni tentang LELAKI... Tapi bukan untuk mengutuk lelaki..dosa2..tak baikkk...tapi untuk kawan-kawan lelaki yang ada dalam hidup aku yang banyak membantu dan beri sokongan... Kata orang, tak semestinya bila kita berkawan dengan seorang lelaki tu, kita bercinta dgn dia..

1. IJAT

Ni lelaki paling baik yang pernah aku kenal..almost 4 years kami kenal, dia kerja jaga hati orang je..Although my friends yang baru kenal dia pun admit dia sangat baik..Dia pemalu,tak banyak cakap and agak 'blur'..So tugas aku adalah kenakan dia sampai muka dia merah and sampai dia cakap "tak nak kawan u"...haha...After i broke up with MR ex, Ijat ni lah yg tak henti2 bagi semangat...macam2 doa dia bagi dan suruh aku baca untuk beri hati tenang..Dia amek degree Islamic Banking dekat UiTM Dungun..dan apa yg menarik dekat dia,dia cakap gagap2 dan tetap gigih untuk meneruskan percakapan dia.haha..Ijat,i'm proud to be your friend. and I hope one fine day you will be love with someone who really love and appreciate you...


ni ijat..eh2,he still SINGLE and AVAILABLE.. ;)

2. ILHAM

Dia ni pulak sangat kelakar and comel2 lah attitude dia.. Dia pun rajin jadi 'telinga' aku tiap kali aku nangis or apa2 lah...aku lapar pun aku gedik2 cakap dengan dia...Kenal dia secara tak sengaja through BBM...Dia amek degree account..Satu ayat dia kalau text aku adalah "ira,ira..."...tu je..hahaha...Dia dah ada GF and he's GF sangat comel ok...dia suka jugak cerita pasal GF dia dekat aku and aku suka lelaki yang tak sembunyikan pasal GF dia...Am,tq for being my ear everytime I need someone to be my listener.I know u are a good guy and I hope the dreams between u and your gf will be true..haa..gambar dia x boleh diupload sbb aku cuma upload mereka yg single je..haha

3. SYUKRAN

Ni kawan aku waktu kat maktab.. Tapi sepanjang aku kat maktab, x pernah pulak kami bertegur..start rapat dengan dia ni bulan 5..kan syukran kan....dia antara yang terawal terpaksa menadah telinga mendengar masalah2 aku yang mengada ngada ni...hihi.. TQ BBM kerana mengeratkan hubungan persahabatan antara aku dgn syukran ni.. FYI, syukran ni bakal menjadi guru awal tahun depan, InsyaAllah... Syukran, tq for being my friends..segala kata2 aku tu saja je nak usik kau...perkataan 'tumbuk' kau aku ingat sampai bila2...jangan ada kekasih gelap dan kahwin cepat taw..gambar dia pun x boleh diupload sebab dia da ada GF jugak...hihi...

Ramai lagi boyfriends yang ada dalam hidup saya cuma mereka bertiga ni yang saya rapat...tq,friends.. I always appreciate you :)

sincerely,
zahira asri




Wednesday, 8 August 2012

Percaya Padaku vs Sudah Cukup Sudah


Oh, tetibe petang2 yang indah ni tetibe teringat lagu yg MR ex pernah bagi...
Percaya Padaku by Ungu band...


Aku tak tahu apa yang ku rasakan
dalam hatiku saat pertama kali
lihat dirimu, melihatmu


Seluruh tubuhku terpaku dan membisu
detak jantungku berdebar tak menentu
sepertinya aku tak ingin berlalu



Berikan cintamu juga sayangmu
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku


Ku berikan cintaku juga sayangku
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga akhir waktu menjemputku



Saat ku tahu kau akan pergi jauh
izinkan aku tuk selalu menantimu
untuk katakan ku ingin dirimu 


agar kau tahu 
betapa ku terlalu mencintaimu aku akan menunggu
hingga dirimu kembali untukku



tolonglah aku bagaimana diriku
ungkapkan itu rasa yang membelenggu
dalam hatiku ku cinta padamu

Lirik yang di'highlight' dgn warna merah ni semua ayat penipu yang kau bagi dekat aku, MR ex! Secara automatik, i hate this song..jgn sesiapa berani nyanyi lagu ni kat aku...hahaha...

But now,lagu sudah cukup sudah aku tujukan utk kau, MR ex...sebab kau sangat sangat sangat jahat.sekian!

Inikah caramu membalas cintaku
Kau nodai cinta yang ku beri
Inikah caramu membalas sayangku
Kau lukai sayangku untukmu

Tegarnya kau menari diatas tangisanku
Kau permainkan ku sesuka hatimu

Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai disini saja
Daripada hati gelisah
Cintaku kau balas dengan dusta

Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai disini saja
Daripada batin terseksa
Lebih baik ku pergi saja

Telah berulangkali ku coba mengalah
Ternyata sabarku tak berarti untukmu

Teganya kau menari diatas tangisanku
Kau permainkan ku sesuka hatimu

Ok, nak out...nak beli tisu...huhu...ZAHIRA,fighting!!! you are better wihout him... :)
and pada mereka yg bercinta, sayangilah pasangan anda berpada2..jgn jadi seperti hamba cinta yang menurut segala kehendak pasangan anda...

aku, puasa dan cuti


Assalammualaikum... (dengan muka penuh ceria)...

Entry kali ni khas utk kaum hawa yang sering mengalami puasa tidak penuh akibat 'bendera merah'...begitu juga dgn aku..weee~
Percaya atau tak,bila puasa,rasa lapar dam haus sampai merangkak macam hantu Ju-on.. *ok,sgt over...

Tapi bila aku tak puasa sbb dapat 'MC', tak de pulak nak feeling lapar lebih lebih...rasa konyang je perut den ni..minum air dgn biskut pun da kenyang...

Tapi,tapi,tapi, hari ni dengan muka penuh bangga (sambil mengembangkan hidung), aku masak meggi goreng taw...pandai aku masak.. *sila lempang diri saya sbb puji diri sendiri... Meh aku share meggi goreng yg aku banggakan ni..




haaa...jgn tergugat pulak iman korang.. :D

Tuesday, 7 August 2012

Ramadhan

Belum terlewat rasanya nak ucap selamat menyambut bulan ramadhan kepasa semua umat Islam.. Tak tahu lah kenapa tapi aku macam tak beriye macam selalu sambut Ramadhan kali ni.. mungkin ni faktor-faktor nya:

1. Puasa kali ni duduk rumah je sebab cuti semester.
2. Bangun pagi pun pukul 12 tengahari. so x rasa nikmat berpuasa tu lebih.
3. Dekat rumah main hp and online je. tak rasa penat.
4. Kerja layan Running Man. Gelak sampai tak ingat ni bulan puasa.
5. Jarang pergi bazar sebab mak aku masak memang dah banyak.
6. Tak layan lagi lagu raya sungguh2.
7. Dan lain-lain lagi :P

Puasa kali ni tak taw knp aku kalau pegi bazar, NASI KERABU jugak jadi pilihan...nyum3...!!! 
Ada jugak menu lain, tapi tak se SEKSI nasi kerabu..hahaha.... Ok,untuk pengetahuan semua, raya tahun ni first time beraya dekat Batu Pahat since rumah kami dekat Pontian renovate..x sempat siap utk raya....so,JEMPUT datang rumah ye ;)
Ok lah, nak menolong mak masak (ok,saja buat ayat ni biar ada org puji saya anak yg rajin)..
Meh tengok sekeping dua gambar bagi iman korang sentap sikit :D


Nasi Kerabu Daging Bakar


Roti John... Makanan after tarawikh :D

SELAMAT BERBUKA!!!

Sunday, 1 July 2012

cepat sihat,wazif!

Ok,mood sekarang nak menangis coz my nephew suddenly kena DEMAM PANAS...
got info from my brother...rinduuu wazif...last jumpa on his one year birthday...
Now dia kena tahan wad...waaaa!!!tak dapat bayang si kecik ni kena cucuk2 dkt tgn n badan dia... Wazif,plz cepat sihat ok! Mama Teh rindu sgt wazif!

~dalam hati nak bercakap~ :: Ya Allah,berikanlah kekuatan kepada kami dalam menghadapi segala ujian dan dugaan daripada Mu,Ta Allah... Aku bermohon kepadaMu,sembuhkanlah anak sedaraku dan berikanlah dia kesihatan fizikal dengan segera, Ya Allah.Sesungguhnya Kau Maha Mendengar lagi Maha Mengasihani.Amin... ::

miss your smile,wazif...

she is wonderful...

A simple girl but with an amazing spirit!...ni je yg boleh describe about her... kenal dia x sampai dua minggu but bila bersembang dgn dia,seolah2 dah kenal rapat...she has that 'spark'...
entry ni mmg aku buat khas utk insan yang bernama 'JANA ANAZYS'

utk pengetahuan sayang2 saya semua, Jana ni lah yang mendengar dan banyak bersabar mendengar masalah n tangisan aku yg mahal ni selepas ditinggalkan...she always try to make me wake up!!!
Rasanya jenuh jugak dia ckp "plz,dun cry" dekat aku...BANYAK KALI okey dia pesan kat aku sruh sabar,jgn sedih...tapi aku x abes2 susahkan dia suruh dgar kesedihan aku (sbb zahira si ngade2 yg kuat nangis!)...oh,dia sgt penyabar!

Apa yang membuatkan saya rasa dia adalah amazing,sbb dia tabah dlm ujian yg dia dapat... kalau nak ikutkan masalah percintaan aku yang x menjadi tu TAK SEBERAPA kalau dibandingkan masalah dia...almost 3 years dia derita sebab LELAKI TAK GUNA!!! Sangat lama tempoh tu... but now,she's wake up with her new style and new spirit... dia x lemah sebab lelaki and dia makin kuat... kalau nak ikutkan banyak lagi yg dia lalui sepanjang 3 tahun nak recover... tapi tak boleh lah cerita semua,my dear...nnt kena bayar pulak kang...huhu...but now,her 'ex begging her after 3 years...merayu macam gila talak...but Jana tu sikit pun x menghadap rayuan laki tu...siapa nak laki yang buat kita derita 3 tahun! kentut punya laki...

satu pesanan yg aku tak akan lupa dari Jana ni... jangan BERDENDAM dan MAAFKAN kesalahan lelaki2 yg tak pandai menghargai ni. solat,mengaji dan doakan yang terbaik untuk lelaki2 ini...she's advised me, "Allah Maha Adil.kalau betul kita di pihak teraniaya, lelaki itu akan terima balasannya."

sis, i'm too happy after knowing you...i'm sorry coz i have a bad perception about u before...u such a nice n strong girl...i hope this is a starting of our friendship and hope there is no ending..i treat u like my sister coz i very comfort to share and story...i PROMISE to follow everything u said to me.and i want to be spirit like u!!! i hope u will get the best partner in your life. believe me,only a good man is suit with u...and thank you coz make me realize what is love and what is hurt...to be honest, i start to love u like my sis and like my buddies...i hope u not regret after knowing me... (oh,jiwang tetibe...lap sikit air hingus..hihihi)

haaa....dgn secara rasminya,aku nak tunjuk wajah cantik manis Jana ni kat korang... (eh2,she still single and available taw... :D)


ok....cantik kan...haaa..jgn sampai juling2 korang tgok kecantikan dia...
ayu,manis,cantik...haaa...nak apa lagi?huhu

ok...jam da pkul 4.20 pagi...ngantuk...sila tido...btw,to sis Jana,take care and hope u happy dgn entry yg x seberapa ni... i x pandai mengarang!hahaha...syg kamu,sis!


Saturday, 30 June 2012

i'm back!

assalammualaikum...
sangat3 lama x update entry rasanya...rasa nak update pun lepas mndapat request dari si comel NADIAZ NAMIKAZE ni..tq syg mengingatkan saya...
bukan sengaja x update ni tapi ada MASALAH JIWA  yg mengganggu.... (cewaaahhh..mcm aku sorang ada masalah kan)!
apa yg boleh disimpulkan,there is no more MR LEBIU in my life...haaa....jgn berani tnya knp...gigit kang!!huhu....tapi jawapan standard melayu, *takde jodoh*...so,x sempat lah sy nak tunjuk wajah si jejaka yg rugi tinggalkan saya itu (ayat motivate diri :P)...sebab ni je punca  aku x menghupdate blog ni...biasalah pompuan.feeling2 over...TERTEKAN,STRESS,KECEWA,MENANGIS...
now,after a month,although x berapa byk perubahan emosi ni,but i need u guys utk memberi sokongan!

~dalam hati nak bercakap~ :: my ex lover,tq meninggalkan saya.mmg sakit tp sy x nak hadap lelaki yg x pndai mengharagai mcm awak.x guna muka awak mcm 'enrique iglesias' klu hati awk x setampan tu.berilah alasan apa sekalipun dekat saya,awak tetap kecewakan saya.jgn fikir kehidupan yg awak ada sekarang menjanjikan kesenangan pada awak.sekarang..awak letak saya di bawah...tapi saya percaya Allah Maha Adil..yup,we are still friends...but i dun know until when...bagi sayang2 saya yg sedang bercinta di luar sana,belajar menghargai pasangan... ::



Friday, 1 June 2012

super spontan!

Berdebar pulak tibe2.. (rasa mcm nak kena pinang)..hahaha..over taw aku...!!
malam ni final super spontan...SIAPA PILIHAN ANDA??
oh,aku semestinya JOHAN..please,nak dia menang..sebab,sebab,sebab, dia BESTTTTTT!!! (bagi highligh sikit)...
okey,bye!

~dalam hati nak bercakap~:: go,go mak jemah!!!lebiu!!!

Wednesday, 30 May 2012

hacker!

Ujian dan dugaan...tibe2 pulak pagi tadi aku login FB aku macam biasa..

Email:gurlz_az89@yahoo.com (email zaman friendster)
Password:***********
Lepas aku click ENTER, berani encik pesbuk kata:
"u may entered invalid email or password"


Eh2,pandai2 pulak encik pesbuk ni tuduh aku salah masuk email n password. Actually malam tadi lagi aku cuba login,tapi tak boleh.mata aku pulak waktu tu da mcm mata org korea..da kecik dah..pagi tadi cube nasib lagi...still GAGAL.
Kenapa lah pulak ni..terus aku ngadu dgn mr lebiu.. dia pun cakap FB dia pun tadi problem nak login.. sah,someone dah hacker our FB!!! But my mr lebiu boleh login FB dia dgn jayanya coz he has backup email but i don't... yelaaaa...email FB aku tu last login tahun 2009!hahaha...memang hampeh lah..xpelah..redha je lah FB x boleh guna..Unfortunately,3 org kwn aku bbm n msg aku serentak! diaorang punya text lebih kurang mcmni:
"Weh,kau kenapa update status kat FB macam tu sekali?kalau ye pun da break,janganlah sampai malukan diri.."
Errrrr....Bile masa aku update status and bile masa pulak aku BREAK!!! Melampau2 ni...Terkejut aku lepas kawan aku send pic status aku through BBM...maluuuuuu....nasib ada sayang2 aku yang sudi tolong bagitahu bahawasanya bukan aku yang update status tu..apa yang aku risau kalau hacker tu msg atau comment tak senonoh dekat orang lain..


Ni lah status yang dibuat oleh si hacker..malu aku...btw,tu nombor lama aku..nasib hacker ni x taw no baru aku...Tq, Azza coz bagitaw aku and share this pic kat aku..love u!


To Mr/Miss Hacker, We don't know what's your problem. I don't hve any idea why you did this stupid action.If I have any wrong with u,please see me.don't do something like this.we are growing now.please be matured.dan untuk pngetahuan anda,anda mengeratkan lagi hubungan aku dgn mr lebiu...tq ye...


~dalam hati nak bercakap~:: pengajaran!pastikan anda mempunyai backup email utk make sure anda blh access semula account anda selepas di hacked.

Tuesday, 29 May 2012

doakan saya!

sayang2,saje nak sharing..i will having a minor operation of cemotherapy because of my hipertrofi tonsil.. Ini disebabkan jangkitan kuman dan menyebabkan saluran pernafasan saya menjadi sempit.. (disebabkan itu saya asyik demam dan jalan tercungap2 sekarang macam orang tenat sangat..)..
harap sayang2 saya dapat mendoakan kesejahteraan serta kesihatan saya..saya nak SIHAT!! :)

~dalam hati nak bercakap~ :: Ya Allah,berikanlah kekuatan dan ketabahan pada hambaMu ini dalam menghadapi segala dugaan dan ujian yang kau berikan. Ampunilah segala dosa2ku,dosa kedua ibu bapaku,guru2ku serta semua kaum muslimin dan muslimat sama ada dosa besar atau dosa kecil mahupun dosa yg sengaja dan tidak sengaja.amin...

to mr lebiu...

okey...tadi da marah2,now nak hepi2..saya tgh mood nak bercinta now..haaaa....siapa yg mengenali Cik Ira Asri ni mesti rasa terkujat dan terkulat sebab tengok aku ni da pandai jiwangness....alaaa...bukan selalu kan..lagipun,bila kita da jumpa org yg kita sayang and cinta,semua jadi bunga2 je.nampak tikus lalu pun macam nampak macam bunga ros yg sedang mekar.. (eeeuuuwwww...)..

Kpd encik lebiu,
saya amat mencintai awak,
saya amat merindui awak,
saya amat perlukan awak...
kenapa?sebab awak cinta hati saya...
dan awak berjaya mencuri hati saya 24 jam..
saya degil,awak marah..
saya suka bagi alasan,awak marah lagi...
saya tak dengar cakap,lagi awak marah..
tapi saya sedar,awak marah sebab awak syg saya...
kalau awak tak marah,sampai bila2 saya degil..
dan awak tak jemu2 bagi nasihat...
biarlah orang keliling nampak saya terseksa..
tapi hakikatnya saya bahagia...
awak UBAH kedegilan saya dan awak UBAH kenakalan saya..
saya brsyukur Allah masih beri peluang pada saya untuk terus mngubah diri ini.
sayang,
maafkan saya atas segala kesalahan saya..
saya tak ingin dan tak mahu kehilangan awak...
saya bersabar dalam mengubah diri saya dan saya sentiasa bersabar dalam mencari kebahagiaan dalam hubungan ini...
percayalah..selain Allah dan keluarga,awak adalah penawar saya...
seringlah hadir dalam hidup saya kerana awak senyuman saya..
sayang,
saya BERJANJI akan menyayangi awak sepenuhnya,
dan saya BERJANJI akan menjaga diri ini dan diri awak utk hubungan kita...
berilah semangat dalam saya menempuhi pembelajaran 2 tahun ini...
saya BERJANJI akan menjadi pelajar yang terbaik dan menjadi lambang kebanggaan buat keluarga dan awak..
sayang,
kerjalah bersungguh2 dan saya akan sentiasa berada di sisi awak..
biarlah orang berkata apa, tapi saya sentiasa memahami awak,
dan percayakan awak..
sayang,
hati ini bukan milik saya sepenuhnya lagi,
kerana awak sudah mengambil sebahagian daripadanya,
jagalah ia sebaik2nya sebagaimana saya akan menjaga hati awak..
~everyday, i love u,dear...~

nukilan dari, ZAHIRA ASRI...

~dalam hati nak bercakap~ :: bagi yang dah termuntah baca entry ni,silakaaannn..sbb sy pun macam geli..hihi..tapi ini ikhlas dari hati saya..bagi yang tertanya2 siapa mr. lebiu saya, dia adalah orang yg saya cinta..belum tiba masanya untuk saya dedahkan (ecececeh..budget artis..)...ye... i promish,one day,i will show him to u,my sayang2..doakan kebahagiaan saya :)

backstabber :((

SEDIH.... kenapa kau JAHAT datang dan melaga2kan hubungan kami? Kami baru nak bermula tapi macam2 kau bagi.. apa kau buat dekat aku dulu sikit pun aku tak pikir dah.. bagi aku waktu tu kau tak matang lagi .. yelaa..aku pun pernah buat silap.. tapi knp sekarang kau buat lagi? memang aku x boleh berkawan rapa dgn kau lagi sejak kejadian dulu tapi aku masih anggap kau KAWAN... tapi sekarang, kau laga2kan hubungan aku yg baru nak menapak ni.. tapi Allah maha adil.. Allah beri kami peluang untuk mengetahui keadaan sebenar.. aku msg kau,cakap secara baik,tapi kau tak nak mengalah.. aku diam bukan sebab aku takut tapi aku TAKUT apa lagi yg kau rancangkan..tapi.klu kau nak tahu,kau merapatkan lagi hubungan aku dgn dia..


~dalam hati nak bercakap~ :: Ya Allah,jauhkanlah hubungan kami dari segala fitnah dan dosa dan jauhkanlah sifat dendam di dalam diriku terhadap mereka yang menganiayai aku... Kau berikanlah ketenangan di dalam hubungan ku ini.. amin...

Sunday, 27 May 2012

3,2,1 action!!!


Baca tajuk je da taw ni mesti kena berlakon kannn...dulu yusof haslam pernah ajak aku berlakon jadi heroin sembilu,tapi dia tengok muka aku,terus PILU jadinya... (muka saya x boleh cari makan)..huhuhu... 
Alkisah, 26hb Mei 2012,aku terlibat dalam pertandingan LAKONAN ARAB bertempat di UiTM Segamat. Aku semangat nak masuk lakonan ni sebab siapa masuk, automatik akan dapat 9 markah for one assessment... Laju2 aku letak nama hari tu.. (kalau bab markah free, memang saya lah orangnye..wee~)... tajuk lakonan arab  group aku adalah SELAMAT HARI LAHIR...comel kannn tajuknye...weee~..

haaa....ni muka ceria before berlakon ye...peace tu menandakan keyakinan saya menghafal skrip arab.. (budgett)

meh2 aku citer sikit...aku berlakon sebagai adik..kerja aku senang je...wat2 ceria plus terencat macam seorang adik..huhu...tak sure dapat nombor berapa...KOMPEM no satu rasanya...huahahaha...meh2,bagi gambar sikit bagi korang muntah2 sikit tengok..hihi...

from left:si comel,CANOI, si pendek,ZAHIRA dan si manis,MIRA... :)

together with suhaila (nenek) dan khatijah (ayah) <3

~Dalam hati nak bercakap~ :: tq guys utk kerjasama yg bagus walaupun agak kelam kabut preparation kita... :)


Thursday, 24 May 2012

government!

haaaa....topik kali ni bukan isu politik ye... mak tak minat nokkksss politik2 ni.. tapi cuma nak berongsi tentang situasi pejabat2 government di Malaysia ni.. setuju tak klu saya cakap,KEBANYAKAN (bukan semua ye..) pejabat2 government agak 'slow'.. kaunter ada 8,tapi yg bukak 3 je..sebab yang 5 lagi pergi lunch... ni lah masalah lagi satu..waktu datang ofis,klu boleh selewat mungkin,tp waktu lunch or balik,setepat2 waktu dah kluar. (saya cakap melalui pengalaman)..
Alkisahnya,tadi aku pergi POST OFFICE nak re-new lesen..adesss..hampehnya bila kaunter yg bukak 2 je drpd 8..sedangkan waktu tu adalah waktu puncak! (agak skema ayat ni). lama babe menunggu..aku sempat lah suruh kawan aku snap2 picture aku sampai kwn aku termuntah 2,3 kali..hihi...aku sebagai rakyat klu boleh nak benda2 ni ada perubahan..jgn lah sampai semua rakyat bercakap tentang benda yg sama pasal government2 office ni..contoh lain macam nurse2 dekat hospital government yg selalu marah kuat2 dekat pesakit yg blur2 (bercakap melalui pengalaman jugee).. TAPI,TAPI,TAPI, tak semua yg bekerja under government itu tidak bagus... some of my family are government worker also.. tapi diaorang bagussss!!! :) sebab tu saya pun bagus (hahaha..mesti korang tengah letak tangan dekat bahu sambil angkat2 kening2 kan baca statement aku ni)..

haaa...tengok..sume kena wat urusan dengan kaunter 1 je..ni picture x penuh ni..


takde kerja yg pertama dekat post office

takde kerja yg kedua



takde kerja ketiga (abaikan hidung kembang saya ye..:D)



muka puas bila da re-new lesen :D


~Dalam hati nak bercakap~ :: tibe2 teringat pulak encik Izhar (worker of private sector) selalu gurau2 kutuk ayah saya..sangat funny okeeyyy... :)

Wednesday, 23 May 2012

sampai hati kamu,lecterur...

tonight,sangat menyayat hati (betul kot ejaan tu)... I got MC for two days since my blood pressure is too low and mual2.. (don't get wrong on my fever okey).. dijadikan cerita,semalam (22 May 2012), i've test.. Test account,okey..PENTING!!! But seriously,memang x larat... So,i decided not go since I've MC..

saje gedik2 nak tunjuk surat check-up

Aku da pesan dekat kawan aku suruh cakap dgn lecturer yg aku x boleh datang test and cannot perform well. Unfortunately,bukan lecterur aku yang jaga test semalam.So,my frend x dapat sampaikan pesanan tu.. Yup,MY MISTAKE coz aku tak call the lecterur immediately... Since aku pikir the lecterur mesti da tidoq sebab test abes pun pukul 10malam.. But, aku kol my lecterur hari ni..

ME : Assalammualaikum,sir..I'm Zahira from 4B.. I not attend your test last night since i'm not feeling well. I've a mc and surat akuan pemeriksaan..
LECTERUR : So?? For me, u can't to take the test since it'is not fair to other students.
ME : I'm begging u,sir...please... (nada da cuak gila)
LECTERUR : No.
ME : Hurmm... It's okay,sir. Assalammualaikum..
LECTERUR : Try to perform on your final.
(senang nya cakap!!!test before ni pun I'm FAILED!!macamane nak pass this paper..da start rasa akan gagal paper ni...)

~dalam hati nak cakap~:: Ya Allah,berikanlah kekuatan dan ketabahan dalam menghadapi segala ujian yg kau berikan. Sesungguhnya aku hamba yang lemah dan aku memohon bantuan dariMU,ya Allah.Jauhilah aku dari perasaan marah dan dendam terhadap guruku dan ampunilah segala dosaku.amin... :'(

*kepala pusing tak pandai edit*

Tolong!!!! Haa...nampak perkataan yang berkaler merah tu?merah maksudnye KECEMASAN! adik2 manis,tolong saya mcmn nak wat box special utk my followers and sape yg saya follow? (*haissshhh...ckp mcm keling*).. box tu selalu ada dekat bahagian tepi sebaris dengan 'about me'...haaaa...paham kannn...
nak jugak letak lagu...ce ajar,ce ajar... ;)


*haaaa....ala2 mcm ni lh aku nak...CIK PUAN HUSNA,sy curi2 snap profile awak*




~dlm hati nak bercakap~::tengok blog2 org lain cantik,sy yg comot ni pun sibuk nak cantikkan blog jugak.. :D

saya budak baru merangkak

Assalammualaikum...haaa..jawab2...x jwb,dosa...x mao2... :)
suitable with my post title,sy baruuuu je dlm beberapa minit merangkak rangkak buat blog ni..haaa...kalau buruk tu,harap maap lah ye... :)
Start berniat nak blog2 ni sebab i think this is one of the place that I can sharing and my sharing will be reading by kamu2 yg baik2 dan sweet2 ni..:)
and please2,klu ada tersalah bahasa,terkasar atau ter2 yg lain,pukul2 lh saya....amboooiii...OVER taw..
meh2,sy tunjuk muka owner blog yg selekeh n comot ni... (*nk interframe jugakk...)

~ni pic konon2 panas sgt lah smpai nk bertutup2 mata..~


~budak ni suke snap pic sendiri..sbb xde sape nk amek pic dia..siaannnnn~


Haa....cukup2 lah kan....nanti termuntah pulak korang...<3